19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN DOĞA ŞART



Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği (UGBİD) bu hafta sonunu da boş geçmedi.

Ortaokul öğrencilerine çevre ve doğa bilincini aşılama kapsamında bu hafta sonunu Milas Tuzla çevresinde ve İncirliin Mağarasında geçiren UGBİD üyeleri, doğada ekolojik temelli kuş gözleminde bulundular.

Kuşların doğal yaşam alanlarında davranışlarını ve çeşitlerini öğrenerek, doğanın canlılarla güzel olduğunu fark eden öğrenciler, çevre bilinci ile geleceğe ışık tuttular. Aynı zamanda biyolog kökenli bir eğitimci olan UGBİD başkanı Mehmet Ali Onaran, ornitoloji kuş bilimi hakkında ve kuşların vücut yapıları beslenme alışkanlıkları tüy yapıları hakkında bilgileri öğrencilerle paylaştı.

Bilim için sağlıklı nesil, sağlıklı nesil içinse doğanın şart olduğunu söyleyen Onaran, su kuşlarının tüyleri bakılarak inavasyonu ile su geçirmeyen giysiler tasarlandığını, nanoteknolojik malzeme ve ürün yapıldığını anlattı. Kuşların boyun yapılarını otomobil fabrikaları model alıyor. Bu canlılar dünyanın şekillenmesinde örnek oluyorlar. Öğrenciler dernek olarak doğa Okulları ve kamplar planlayarak onların doğayı anlamaları İçin uğraş veriyoruz dedi.

Gözlem ve incelemeye meraklandıracak havasız ev ve sınıf ortamından öğrencileri zaman zaman uzaklaştırmak kendilerini ve doğayı keşfetmeyi sağlayacağını, bilgisayar internet bağımlılığından uzaklaşan gençlerin duyu organlarını kullanma fırsatı bulacaklarını ve yaşlandıklarında alzheimer hastası olmayacaklarını iddia eden Onaran: “Gençlerin kasları zayıflıyor, dikkatleri daha çabuk dağılıyor, çabuk unutuyorlar. Bunun çözümü doğa ve canlılarda saklı. Lütfen çocukları gençleri evde ve okulda hapis etmeyelim. İki saat sırada hareketsiz oturan çocukların iç organlarının daha çabuk yaşlanacağını unutmayalım. Bu hareketsizlik sonucu çocuklarımızı maalesef obezitenin kucağına itmiş oluyoruz. Gençlerle UGBİD Derneği olarak ilgileneceğiz. Mayıs 2022 sonunda Menteşe belediyesi ile işbirliği yayarak Çocuk bilim parklarını güçlendireceğiz. Robotik takımımızı kurduk. Üniversite şehrinde yaşıyoruz sayın rektörümüzle bizzat görüştüm gençleri Projelere özendireceğiz, işbirliği yapıp proje yarışmaları düzenleyeceğiz. İl milli eğitim müdürlüğümüz ARGE birimleri ile işbirliği yapacağız. Bilimin tarafı yok. Biz bilimin tarafında olacağımıza söz veriyoruz, Muğla bilim şehri olacak ve dünya gençlerine ev sahipliği yapacağız. Bizim için pandemi engel değil dedi. Ekolojik temelli kuş gözlemi ile gençlerin dünyaları neşelendi. Gençlerin doğası bizim geleceğimiz, bilimi topluma yayacağız. Bizler gönüllüyüz, öğrencilerimiz de meraklı” dedi.

08 Mart 2022
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir