29 Nisan 2024, Pazartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Asıldı afiş, Başkan mafiş!

 

Basından takip etmişsinizdir. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı, Kurban Bayramında bir tebrik afişi astı; olay oldu... Partisi apar-topar Saatçı’yı ihraç talebiyle disipline sevk etti.

Afişte yazan şuydu: “Ulke bitûnîya me bozulmamasi ve hezkırına insana dı hûndure me kuvvetlenmesi meye. Qurban bayramımız piroz beAnladınız değil mi? Bu yüzden tek millet, tek vatan, tek dil, tek bayrak, tek devlet” Afişte tazan da şu: “Ülke bütünlüğümüzün bozulmaması ve içimizdeki insan sevgisinin kuvvetlenmesi dileklerimizle. Kurban bayramınız kutlu olsun.”

Aslında parti Genel Merkezi’nin telaşlanmasına hiç gerek yoktu. Sayın Başkan ve Belediye Meclisi üyeleri, tam da MHP’nin dediklerini diyordu. Yani afişin mesajı ile MHP’nin savunduğu görüşler bire bir örtüşüyordu ama afiş metni çok zekice kurgulanmış bir ironiyi içerdiğinden, Genel Merkez, ironiyi anlama gayreti sarf etmeden, Sayın Başkanı derhal ihraç etmeye kalktı.

Betçet Bey gibi, halka mâl olmuş, halkın gönlüne taht kurmuş biri, afişte yer alan “bitûni, me, hezkırın, hûndur, piruz, be” gibi 6 kelime yüzünden partiden ihraç edilir mi? Kaldı ki ilk kelime olan “bitûni” kelimesi Türkçe “bütün”den alınmadır. Yani 5 kelime, partiden insan ihraç ettiriyor.

Sayın Başkan da tabiatine uygun olanı yaptı; 21 Ekim günü, ekibiyle beraber “Ferman Bahçeli’ninse, Fethiye bizimdir” deyip bastı istifayı!...

Şimdi MHP’nin Fethiye’de Belediye Başkanı yok. Yani “asıldı afiş, başkan mâfiş” oldu MHP için.

Değer miydi buna?...

Oysa MHP ironik seviyeyi geçip afişin mesajına ulaşsaydı, kendisi kazançlı çıkacaktı. 5 kelimeye karşı çıkan koskocaman bir parti, zaten geçen seçimlerde, Doğu ve Güneydoğu’daki pek çok sandıkta sıfır çekmişti, böylece gelecek seçimlerde de o sandıklarda sıfır çekmeyi garantilemiş oldu.

Ayrıca MHP, Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da oldu. Seçmene mesaj verilecek diye Ege’deki en büyük kalelerinden birinde “mâfiş” duruma düştü. Bazı eleştirilerimiz olmasına rağmen, millî direnç ve refleksin sembolü olduğu için, gücünü koruması ve geliştirmesini istediğimiz MHP, “kesip atma” makasını elinden bırakıp bütün ülkeyi kucaklayıcı bir tavır sergilemedikçe, gelecek seçimlerde pek çok yerde “mâfiş” çekeceğe benziyor. Behçet Bey gibi, arkasında büyük bir kitlesi olan bir şahsı bile makaslarsanız, “mâfiş” çekmeye baştan razı olmuşsunuz demektir.

Su akar, yatağını bulur” demişler; Behçet Bey akacağı yatağı bulur ama MHP ırmağının suyu azalır; eski sevgili adına, gene biz üzülürüz.

 

 

22 Ekim 2013 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Milli muhalefet!
Cemaat Sivil Toplum Kuruluşu mudur?
Yazık Oldu İzmir'e!...
Rehine Veliaht Devrinden Rehine Lider Devrine
O Hareket İzmirliye Yakışmadı
Pire İçin Yorgan Yakmak Veya Twitter ve Face'yi Kapatmak
Seçim İnternet Ortamında mı Kazanılacak?
Kılıçdaroğlu video da gösterecek mi?
TÜSİAD'a ne oluyor?
"Paralel Devlet"ten "Paragel Devlet"e!
Ulusolcular
İzmir tek başına mı değerlendirilmeli?
Sosyalistlerin siyasal güç arayışı
Asıldı afiş, Başkan mafiş!
Fethiye Belediye Başkanı ne yaptı, ne yapar?
Devlet Bahçeli Türkçesi
Sonbahar mı "Sol" Bahar mı?
Eylül Vandallığı!
Orman yangınları
Ah şu medyanın dili!
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir