29 Nisan 2024, Pazartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Pire İçin Yorgan Yakmak Veya Twitter ve Face'yi Kapatmak

Youtube biraz eski de olsa, gene de yaygınlaşması Ak Parti döneminde olmuştur. Facebook ve Twitter ise tamamen Ak Parti döneminde yaygınlaşmıştır.

Bakmayın siz bazı “gerici” entel-dantellerin “Face de neymiş?... Twitter mı?... O da ne?...” züppeliklerine. Bu tür sosyal paylaşım siteleri günlük hayatımıza girmiş ve âdetâ vücudumuzun bir parçası gibi olmuştur.

Bu paylaşım siteleri kategorileşmeyi ortadan kaldırmış; herkesi eşitlemiştir. Sıradan bir vatandaş, bu ortamlarda doğrudan Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, profesörler ile muhatap olabiliyor ve doğrudan görüş iletme rahatlığıyla hareket edebiliyor.

Sosyal ortamların sağladığı imkanlardan, herkes gibi iktidar da faydalanıyor. Biraz acemice ama gene de faydalanıyor. İktidar partisi Genel Merkezde, il ve ilçelerde çok zeki internet ortamı kullanıcı ekipler kursun ve imkânları kendi lehine çevirsin.

Twitter’da görüyoruz. Bazı bakanlar ve milletvekilleri twitter’ı çok kullanıyor ama paylaştıkları cümleler resmi gazete ağzı. Twitter ve face book’ta paylaştığın bilgi ya çok önemlibir bilgiolacak veya çok zekice kurulmuş ve mutlaka içinde zekâ parıltısı olan bir cümle olacak. Ancak o zaman dikkat çeker o cümle. Yoksa, “Falanca yerde açılış yaptık.”; “Filanca yerde toplantıdayız”; “Şu kadar ağaç diktik” gibi hiçbir zekâ parıltısı taşımayan ve yeni bir bilgi olmayan cümleler, kimsenin dikkatini çekmez.

Muhalefetin ve paralel yapının internet diline bakın... Onlar, çaresizliğin sürüklediği son çırpınışla, sansasyonel şantaj kayıtlarını kullanarak ve son zekâ kırıntılarını kullanarak prim yapmaya çalışıyorlar. Bugün yarın onların da pili biter, teslim bayraklarını çekerler.

Bir gün paralellerin ses kaydı yayınlayarak yaptıkları şantajın dönemi de geçer. Zaten şimdiden “Yalancı Çoban” pozisyonuna düştüler. Yarın öbürgün şantajın feriştahını yapsalar, vatandaş şerbetlendiğinden, yutmaz!... Şimdi bile yutmuyorlar...

Şantajcıların oyununu bozan da gene sosyal medyadır. Şayet sosyal medya kirli propagandaya karşı kullanılmasaydı, şantajcıların etkisi şüphesiz daha fazla ve etkili olurdu.

Durduk yerde twitter ve facebook’u kapatmayı telaffuz etmek, politik olarak yeni bir cephe açmaktır ve bu sosyal siteleri yoğun olarak kullanan insanları, özellikle genç nüfusu tedirgin etmektir. İnşallah Sayın Başbakan, o cümleyi anlık bir öfke ile veya zuhûlen söylemiştir. Yoksa pire için yorgan yakılmayacağını Sayın Başbakan da bilir.

10 Mart 2014 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Milli muhalefet!
Cemaat Sivil Toplum Kuruluşu mudur?
Yazık Oldu İzmir'e!...
Rehine Veliaht Devrinden Rehine Lider Devrine
O Hareket İzmirliye Yakışmadı
Pire İçin Yorgan Yakmak Veya Twitter ve Face'yi Kapatmak
Seçim İnternet Ortamında mı Kazanılacak?
Kılıçdaroğlu video da gösterecek mi?
TÜSİAD'a ne oluyor?
"Paralel Devlet"ten "Paragel Devlet"e!
Ulusolcular
İzmir tek başına mı değerlendirilmeli?
Sosyalistlerin siyasal güç arayışı
Asıldı afiş, Başkan mafiş!
Fethiye Belediye Başkanı ne yaptı, ne yapar?
Devlet Bahçeli Türkçesi
Sonbahar mı "Sol" Bahar mı?
Eylül Vandallığı!
Orman yangınları
Ah şu medyanın dili!
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir