28 Nisan 2024, Pazar Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Prof. Dr. Namık Açıkgöz

Fethiye Belediye Başkanı ne yaptı, ne yapar?

 

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, bir afiş astı, hayatı değişti....

Basından takip etmişsinizdir. Başkan Behçet Saatçi, Türkçe-Kürtçe karışık bir kurban bayramı afişiyle gündeme geldi. Gündeme geldi ama MHP’den gidecek gibi.

Afişte “Ulke bitûnîya me bozulmamasi ve hezkırına insana dı hûndure me kuvvetlenmesi meye. Qurban bayramımız piroz be. Anladınız değil mi? Bu yüzden Tek millet, tek vatan, tek dil, tek bayrak, tek devlet” yazıyor. Herkesin ilk anda anlayamayacağı kısımda “Ülke bütünlüğümüzün bozulmaması ve içimizdeki insan sevgisinin kuvvetlenmesi dileklerimizle kurban bayramınız kutlu olsun” deniyor.

Afişte yer alan “tek”li cümleler aslında tam da MHP’nin savunduğu görüşleri ifade ediyor. Hem de Türkçe-Kürtçe karışık cümleler önce veriliyor ki afişi okuyanda “tek”li cümleler daha etkili olsun...

Bütün bu zekice kurgu, MHP genel merkezi tarafından anlaşılamadığından, Sayın Başkan, partiden ihraç edilmek üzere, disiplin kuruluna sevk ediliyor. Tabii böylece MHP, Muğla’da en güçlü olduğu ilçede, kendi ayağına kurşun sıkmış oluyor. Böylece 6 kelime (bitûnîye, me, hezkırına, hûndure, piroz, be) ile Sayın Başkan başına iş açmış oluyor. (“bitûnîye” kelimesi Türkçedir haa!... “Bütünlük” kelimesinden gelir.)

Sayın Başkanı MHP defterden sildi... Artık dönüşü olmaz. Başkanın da dönüş düşündüğünü zennetmiyorum. Çünkü, Behçet Saatçi, gerek entelektüel anlayışı ve gerekse gerçeklere olan vukufiyeti dolayısıyla “partizan ülkücü” bir zihni yapıya sahip değil. Yerel ölçekte, uygulamacılığın yüz yüze getirdiği gerçek, Behçet Saatçi’de fikri gelişim ve dönüşümlere yol açmıştır. Mesela Behçet Saatçi, milliyetçiliği sadece “güvenlik” odağına yerleştiren zihniyete muhalif biridir. Taa 2008’de yaptığımız sohbetlerde milliyetçiliğin güvenliğe indirgenmesini beraberce eleştirmiştik ve Behçet bey o zaman bile “2009’da beni aday göstermeyebilirler.” demişti ama başka çözüm üretemeyen MHP, Behçet Saatçi’yi o seçimlerde de aday göstermişti.

MHP’nin Behçet Saatçi’den kurtulması (!) demek bugünlere nasipmiş. (Aslında kimin kimden kurtuluğu tartışlır da...) Şimdi MHP kendini geliştiren ve dünyayı okuma becerisi gösteren bir mensubundan kurtuldu. Pek sanmasam da belki MHP açısından hayırlı olan budur.

Şimdi Behçet Saatçi ne yapar?...

Fethiyeyi 15 yıldır yöneten, köy görünümündekibir yeri, şehir havasına, hem de uluslararası bir şehir havasına büründüren biri, küsüp köşesine mi çekilmeli? Hırçın Karadeniz’in bu sakin ve projeci çocuğu (Behçet Bey aslen Giresunlu’dur.), köşesine çekilir mi?

Behçet bey, “Benden bu kadar!...” deme lüksüne sâhip değildir. O köşesine çekilmek istese bile halk onu teşvik etmeli, hizmet etmesine imkân tanımalıdır. Bu konuda işin bir kısmı da iktidar partisine düşmektedir. İktidar partisi, ne yapıp edip Behçet Saatçi’yi mensupları arasına katmalı ve ona hizmet imkânı vermelidir.

***

Değerli okuyucularımızın Kurban Bayramı mübarek olsun.

13 Ekim 2013 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 1 ) + Yorum Yaz
Mehmet
Behçet Bey Giresunlu değildir. 7 kuşaktır Fethiye'de yaşayan bir aileden olan Behçet Bey doğma büyüme Fethiye'lidir. Annesi Rize'lidir.
 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Milli muhalefet!
Cemaat Sivil Toplum Kuruluşu mudur?
Yazık Oldu İzmir'e!...
Rehine Veliaht Devrinden Rehine Lider Devrine
O Hareket İzmirliye Yakışmadı
Pire İçin Yorgan Yakmak Veya Twitter ve Face'yi Kapatmak
Seçim İnternet Ortamında mı Kazanılacak?
Kılıçdaroğlu video da gösterecek mi?
TÜSİAD'a ne oluyor?
"Paralel Devlet"ten "Paragel Devlet"e!
Ulusolcular
İzmir tek başına mı değerlendirilmeli?
Sosyalistlerin siyasal güç arayışı
Asıldı afiş, Başkan mafiş!
Fethiye Belediye Başkanı ne yaptı, ne yapar?
Devlet Bahçeli Türkçesi
Sonbahar mı "Sol" Bahar mı?
Eylül Vandallığı!
Orman yangınları
Ah şu medyanın dili!
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir