19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bağış’tan sürpriz Taksim ziyareti



AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Taksim Meydanı’nda polislerle sahur yemeğine katıldı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fatih Vatan Caddesi’ndeki sahurun hemen ardından Taksim Meydanı’na geldi. Burada Atatürk Kültür Merkezi’nde sahur yapan polise eşlik eden Bağış, Mısır’da yaşanan olayları değerlendirdi. Mısır halkının kendi siyasi tercihleri çerçevesinde yapılacak bir genel seçimle mısırın önümüzdeki süreçte demokratik bir çözüme kavuşacağını dile getiren Bağış, “70 yıl boyunca diktatörlerin iki dudağı arasında inim inim inleyen Mısır halkı daha demokrasiye geçeli 1 yıl olmamışken halkın yüzde 52’sinin oyunu almış seçilmiş bir Cumhurbaşkanının tarumar edilmesi , gözaltına alınması, kendi atadığı Savunma Bakanı tarafından yapılan bir darbe ile görevinden uzaklaştırılması, halkın yüzde 65’inin onayını almış bir Anayasa’nın ki ilk defa Mısır halkı kendi onayladığı bir Anayasa ile yönetilirken, o Anayasa’nın yürürlükten kaldırılması gerçekten düşündürücüdür. Ve değerlere sahip çıkması gereken Batı dünyasının da maalesef İslam dünyasındaki bazı ülkelerinde bu konudaki duyarsızlığı da çok düşündürücüdür. Ama olaylar şunu ortaya koymuştur. Mısır’da gösteri yapanların açtıkları pankartlarda kullandıkları fotoğrafa bakarsanız, bir kendi seçtikleri Cumhurbaşkanı Mursi’nin fotoğrafını görürsünüz, bir de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Erdoğan’ın fotoğrafını görürsünüz. Bu da çok net bir şekilde başka bir şeyi ortaya koyuyor. Bugün Türkiye dünyadaki bütün mağdurların umudu, bütün zalimlerin de kabusu olmuştur. Bu da Türkiye olarak bizim geldiğimiz noktayı ortaya koymaktadır” dedi.

"SÜREÇ SABIRLI BİR ŞEKİLDE ATLATILDI"

Gezi Parkı olaylarına da değinen Bağış, “Mısır’da yaşananlar, bizim burada Gezi Parkı olayları çerçevesinde yaratılan aslında o fırtınanın ne kadar hassas olabileceğini ve bu akşam sahuru birlikte yaptığımız polis kardeşlerimizin eğer göğüslerini siper etmemiş olsalardı Türkiye’de doğabilecek kargaşayı da bize göstermektedir. Bu yüzden be bu polis kardeşlerimizin sahurunda olmayı özellikle istedim. Çünkü burada bu kardeşlerimiz göğüslerini siper etmesi başka bir ülkede olabilecek ölçüden çok daha az Türkiye’nin bunu atlatmasına vesile olmuştur. Bu genç kardeşlerimiz delikanlı olmalarına rağmen büyük bir olgunluk göstermişlerdir. Çok daha ağır geçebilecek, çok daha vahim neticelerle sonuçlanabilecek bir süreci çok bilinçli bir şekilde, çok sabırlı bir şekilde, çok olgun bir şekilde ülkemizin atlatmasına vesile olmuşlardır” diye konuştu.

Mısır’da yaşananların Demokrasi ve milli irade açısında ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkardığını vurgulayan Bağış, "Milletçe hep beraber demokrasimize sahip çıkmalıyız. Demokrasilerde ceza da ödül de sandıkta verilir. Eğer yönetenlerin bir eksikliği varsa bir başarısızlığı varsa onlara verilmesi gereken mesajlar sandıkta verilir. Takdir edilmesi gereken bir başarıları varsa onun ödülü de yine sandıkta verilir” diye konuştu. Önümüzdeki yıllar içerisinde Türkiye’nin 3 farklı seçime gireceğini hatırlatan Bağış,” Yani Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları tercihlerini ortaya koyma fırsatına sahiptirler. Diğer ülkelerdeki gibi değildir. Bu yüzden Demokrasimize sahip çıkalım Demokraside milli iradenin tecellisine hep beraber saygı gösterelim” dedi.

VALİ MUTLU : "24 SAAT GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Şehrimizin güvenliği halkımızın huzur ile ilgili 24 saat görevimizi dikkatli sürdürmeye devam ediyoruz. Bu konu ile ilgili gelebilecek her türlü istihbaratı ve oluşabilecek her türlü durumu gözeterek dikkatli bir şekilde görev yapmaya devam edeceğiz. Bu konu ile ilgili şuanda bizleri kaygılandıracak ifade ettiğiniz gibi herhangi bir hiddet hususu olmamakla birlikte şüphesiz ki dikkatli görevimizi de sürdürmeye devam edeceğiz. Şehrimizde yaşanmış ve hepimizi de üzmüş, hepimizi de fevkalede etkilemiş olumsuzlukların bir daha yaşanmaması konusunda güvenlik görevlilerimiz dikkatli bir şekilde görevlerini sürdürmeye devam edecekler” dedi.

Bakan Bağış, sahurun ardından Taksim Meydanı’ndan ayrıldı.

02 Ağustos 2013
Etiket; egemen, bağış, taksim, ziyaret Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kent Hastanesi'nden kan bağışı
Denizli'nin A takımı İzmir'de
Davutoğlu ile Çipras İzmir'de buluşsun
Erdoğan'a Mondragon sürprizi
Başkan Atila'dan Onur Kıvrak'a geçmiş olsun ziyareti
Dünya Bankası'ndan Kocaoğlu'na ziyaret
Erdoğan'a sunulan 17 Aralık dosyası ortaya çıktı
Bergama Zeus Sunağı 5 yıl ziyaret edilemeyecek
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir