26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

En pahalı yolun istinat duvarı çöktü



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "standartlara uygun değil" ikazlarına rağmen 11.5 milyon liraya yaptırarak 2008 yılında hizmete açtığı Narbel yolunda istinat duvarı çöktü. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun "İzmir’in en pahalı yolu" diye takdim ettiği yolda meydana gelen çökme, başından beri eğim nedeniyle burasının tehlikeli olduğunu söyleyenleri haklı çıkardı.

Başkan Kocaoğlu ve bürokratlar, "ikazlara kulak asmamakla" suçlanıyor. Çökmeler yüzünden, yolun bir kısmı belediye ekiplerince tarafiğe kapatıldı. Avukat Mustafa Kemal Turan, yola ilişkin açtıkları davada belediye lehine rapor hazırlayan bilirkişileri suçladı. Turan, "Felaket tellallığı yapmak istemiyoruz ama çok daha vahim sonuçlar doğabilir, facialar bu yolun kaderidir" dedi.

Narbel Yolu'nun Balçova Zeytin Sokağı'na inen bölümündeki eğimin yüzde 21'leri bulması trafik kazalarına yol açtı. Böyle olunca "İzmir'in en pahalı yolu" aynı zamanda "kentin en az kullanılan yolu" haline geldi. ESHOT Genel Müdürlüğü, eğimin fazla olması nedeniyle açıldığı ilk günden itibaren, can ve mal güvenliği riski oluşturduğu gerekçesiyle yeni yol güzergahına otobüs seferi koymadı. İzmirli avukat Mustafa Kemal Turan, konuyu yargıya taşıdı ve yolun yapımına imkan tanıyan imar planlarının iptali istemiyle İzmir 2. İdare Mahkemesine dava açıldı. Mahkeme tarafından atanan bilirkişiler Kemal Mert Çubukçu, Şebnem G. Dündar ve Levent Ünverdi yola ilişkin belediye lehine rapor hazırladı. Avukat Kemal Turan bilirkişi raporuna itiraz etti. Mahkeme de bunun üzerine yeni bilirkişi atadı. Süreç bu şekilde işlerken, dün Narbel Yolu'nun Balçova Zeytin Sokağı'na inen bölümündeki istinat duvarları çöktü. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler Balçova ve Narlıdere arasındaki geçişi sağlayan Zeytin Sokağı araç trafiğine kapattı. İş makineleri çökmenin meydana geldiği alanda çalışma yapmaya başladı. Büyükşehir Belediyesinin yolun çöken bölümüyle ilgili nasıl bir yöntem izleyeceği merak konusu oldu. 

BİLİME ve HUKUKA AyKIRI 

Avukat Mustafa Kemal Turan, Egeli Sabah'a yaptığı açıklamada, duvarın çökmesinin, yola ilişkin baştan beri dile getirdikleri tehlikeleri ortaya koyduğunu dile getirdi. Bilirkişilerin "bilime, hukuka ve tekniğe aykırı" raporundaki yanlışlıkların Danıştay tarafından da görüldüğünü anlatan Turan, "Şunu ifade etmek istiyorum ki bundan daha vahim, insan hayatın açısından büyük tehlikeler bu yolda söz konusudur. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hukuka, bilime ve tekniğe aykırı bu yolu acilen baştan sona elden geçirmelidir. Her an patlamaya hazır bu bombanın kimse zarar görmeden temizlenmesi gerekmektedir. Her şeyden önce hukuka saygımız varsa bu yerine getirilmelidir. Felaket tellallığı yapmak istemiyoruz ama facialar bu yolun kaderidir"diye konuştu. 

YARGIYI YANILTTILAR 

Söz konusu bilirkişileri "yanlışları doğru göstermekle" suçlayan avukat Mustafa Kemal Turan "Hataların hepsi affedilebilir ancak idari yargıdaki bilirkişi sisteminde Büyükşehir Belediyesinin her türlü yanlışını doğru gösteren, aleyhine rapor yazmayan bilirkişi oluşumu affedilemez. Danıştay gelip burada kendisi keşif yapmadı ama bilirkişinin yanlışlığını gördü. En büyük tehlike bilirkişi sisteminin idari yargıyı yanıltarak adaleti şaşırtmasıdır. Biz bu davada bunu gördük, raporda imzası olan bilirkişileri savcılığa verdik. Sonuna kadar bunu takip edeceğiz. Bu manada yapılan bir haksızlık varsa da hesabını soracağız" dedi.  Kaynak: Sabah

03 Ocak 2016
Etiket; narbel yolu, izmir yol çöktü, mustafa kemal turan, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir