2 Mayıs 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Karşıyaka'ya modern kurban satış kesim yeri



Karşıyaka Belediyesi, bir gün önce gerçekleştirdiği açılışların ardından, bu yıl ki 11. Açılışını da yaptı. Karşıyaka Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Yeri, CHP İzmir Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray’ın da katıldığı törnele açıldı. Hijyen koşullarda hayvan satışı ve kesiminin yapılacağı tesisin açılış töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yıllardır ihmal edilen bu kenti, yatırımlarla buluşturmak bizim boynumuzun borcu. Dokuz yıldır bunu yapıyoruz” dedi. 
Açılış törenine CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Milletvekili Aytun Çıray, Başkan Durak’a övgülerini dile getirirken, “Buraya gelirken, gurur duyarak geldim. Buraya gelirken eserler sinsilesi içinden geçerek geldik. CHP tarihe esefle değil, eserleriyle geçecek bir partidir. Sayın Başkanı kutluyorum. Yeni bir Karşıyaka yaratılmış. Türkiye en azından 3. Dünya ülke görüntülerini en azından burada yaşamayacak” diye de ekledi.
Çıray, hükümetin Suriye konusundaki politikalarını da eleştirerek, “Biz, İslam için, insan öldürülmesine, savaşılmasına karşıyız. Elhamdürüllah bizim İslam anlayışımız budur. Hayalperest bir Başbakan Türkiye’yi savaşa sokmaya çalışıyor. Suriye Türkiye’nin milli meselesi değildir. Suriye’de bir tek çocuğumuz şehit olursa bu cinayettir. İzmir’in kurtuluşunu yaşadık. Ama bazıları bunun anlamını anlayacak durumda değil. Kendi resmi tarihlerini yazmak istiyorlar, ama Türk milleti buna izin vermez. Başbakan, kendi hayalini kurduğu Cumhuriyet’in cumhurbaşkanı olmak istiyor. Bunun yolunun da İzmir’den geçtiğini biliyor. Ama İzmir buna geçit vermeyecektir. Bazı kişiler, hala kurtuluş Savaşında kurtulan İzmir’i işgal edemediyse, İzmirlilerin kurtuluş savaşını yapanları çok iyi anlamasındandır. CHP önümüzdeki seçimleri, burada açık farkla alacaktır. Yerel bir yüksek siyaset üreterek, Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakanlığa taşımalıdır. Biz bu ülkeyi yönetecek bilgi ve kadroya sahibiz. Sayın Başkan sizin yaptıklarınız bunun somut göstergesidir” dedi.


Başkan Durak ise konuşmasında, tesisin yapıldığı bölgenin 9 yıl içinde geçirdiği dönüşüme vurgu yaparak, “Düne kadar mezbelelik bir bölgeydi. İstinat ve dere ıslah çalışmalarıyla, temelini attığımız, açtığımız tesislerle bambaşka bir görünüme kavuştu. Her bir tesisle, bir ihtiyacı karşılamanın gururunu yaşıyoruz. Yıllarca ihmal edilen bu kenti, yatırımla buluşturmak, bizim boynumuzun borcu. 9 yıldır da, bunu yapıyoruz. 600 milyon liranı üzerindeki yatırımla, hayata geçirdiğimiz 350 proje, kentte, bir büyük dönüşümün, yolunu açmış oldu. Karşıyaka’yı hizmetle buluşturma koşusunda önemli bir mesafeyi kat ettik. Ancak, daha yapılacak çok işimiz var. Bu nedenle de; projeler üretmeye devam ediyoruz. Üretmekle kalmıyor, bunları hayata geçirmek için de, geceli gündüzlü çalışıyoruz. Ben buradan, bir kez daha, projelerin hayata geçirilmesinde, olağanüstü çaba gösteren, Karşıyaka Belediyesi’nin her bir çalışanına, teşekkür etmek istiyorum. Emeğinize sağlık. Bugün, açılışını yapacağımız, Kurban Satış ve Kesim Yeri ile önemli bir ihtiyacı karşıladığımıza inanıyorum. Bu tesisle, Karşıyaka’da, artık, her Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan, 3. Dünya ülkesi görüntülerine de önüne geçmiş olacağız. Buna rağmen, bu tesisin dışında hayvan satışına izin verilmesine, vatandaşlarımızın da tepki göstereceğine inanıyorum. Böylelikle, vatandaşlarımızın, dini inançlarını, daha hijyen, sağlıklı ve modern ortamlarda yerine getirmesini de sağlıyoruz. Karşıyakamıza da bu yakışırdı, diyor, tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Selami Turan da, “Bu tesise emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bir ricam var başkandan, diğer belediye başkanlarına da bu tesisi gösterip, onlarında ilçelerinde yapmasını öneriyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile birlikte Karşıyaka Belediyesi Kruban ve Kesim Yeri’nin açılışını yaparak, tesisi gezdi. Tesis, Kurban Bayramı dışında, yılın geri kalanında ise, Canlı Hayvan Pazarı olarak hizmet verecek.

11 Eylül 2013
Etiket; karşıyaka, belediyesi, kurban, kesim, yeri Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
KARŞIYAKA'DA KENTSEL YENİLEME HAMLESİ
Karşıyaka'da yoga buluşması
Elfida hayaline kavuştu!
Pınar Karşıyaka Campbell'i aldı
Folkart'tan KSK açıklaması
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir