1 Mayıs 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Nurhayat Talay

Gündeme Dair Bir İki Şey

 

Gündem pek yoğun hangi ucundanm tutsam, acaba neye el atsam, Türkiye genelinde olan bitenle ilgili mi yazsam, yoksa İzmir yerel politikasına mı göz atsam derken azıcık ondan, azıcık bundan ortaya karışık sunayım dedim.

Son tape malum Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ile arasında geçen telefon görüşmeleri iddiası Pazartesi akşamı internette başlayıp medya ve ülke gündemine oturdu. Başbakanlık resmi açıklama ile ses montajı dedi. Ana muhalefet dağlar gibi gerçek dedi, Ağrı, Erciyes, Toros dağlarını örnek gösterdi. Peki, biz her iki açıklamayı da yeterli bulduk mu? Ben şahsen bulmadım, sizi bilmem.

Nerde bu Devlet? Benim vergilerimle, emeğimle hayatta kalan bu devlet beni aydınlatmak zorunda. Öyle lafla da değil, belgeyle, kanıtla. Bir ülkenin Başbakanı zan altında, resmen, alenen, yolsuzluk ve usulsüzlükle itham ediliyor, devlet seyirci mi kalacak? İnternet çağındayız, tapeleri gönder yurtdışındaki tüm büyük ses stüdyolarına, gönder tapeleri MOSAD, CİA, FBI ya da benim adını bilmediğim nice kuruluşlara, bir el atın bakalım nedir? Bu çağda göndermek 10 saniye sürer, 8 saatte incelenir, sonra tüm dünyadan nal gibi mühürlü sonuçlar gelir ve eğer gerçekten şeffaf devletsen çıkan sonuç ne olursa olsun kamuoyuyla paylaş. Ev hanımı Ayşe teyze, bakkal Mehmet efendi, emekli Ahmet bey, Üniversiteli Gizem de bir vatandaş olarak bilgilendirilme hakkından mahrum kalmasın. İnsanlar sokağa dökülmesin, ülke kaosa sürüklenmesin, Tomalar su sıkmasın, gaz yemesin gençler, Türkiyem bilgilendirilsin, ortalık huzur bulsun. Akıllarda hiçbir şüphe kalmasın.. Çok şey mi istiyorum?

Her seçimin tadı tuzudur projeler. Zaten projesi olmayan da aday değil bostan korkuluğudur. Ama kardeşim işin tadını da kaçırmamak lazım değil mi? Şöyle elle tutulur gözle görülür, olanak dahilinde olmalı. Afaki şeylerle meşgul etmeyin bizi.

AK Parti adayı Binali Yıldırım projelerini açıkladı malumunuz. Başta şikayet ettiği konulardan hangi İzmirli şikayetçi değil k? Trafik, seller, yollar, kaldırımlar, çöpler bu şehri cehenneme çeviriyor.

Amma velakini Binali  Yıldırım’ın 1414 projesi varmış, hayırlısı olsun. Binali bey 2011 milletvekili seçimlerinde İzmir için 1414 proje tamam da, bunları kaç yılda yapacaksınız. 35 İzmir dediniz devletin olanakları ile sadece 9 projeye başlayabildiniz. Dikkatinizi çekerim, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kısıtlı olanaklarıyla değil, devletin gücüyle, bakanlığın sağladığı imtiyazlarla elinizden bu kadarı geldi. Yani yılda üç proje bitiriyorsunuz, 1414 projeyi Allah kısmet ederse 471 yılda bitirirsiniz. Ben görmem herhalde, sizi bilemem. Daha önce sözü verilen 35 projeden o dönem ballandıra ballandıra anlattığınız Yenişehir Tıpkent, Efes Antik Limanı, İzmir Antalya Otoyolu, İzmir-Çeşme Deniz Otoyolu,  Güzelbahçe, Mordoğan vs yat limanları, Kemalpaşa-Turgutlu, Kiraz-Ödemiş demiryolları, Körfez dönüşüm Projesi, Şehir Yenileme, İzmir Karayolu ve Raylı Geçiş aklıma geliverenler.

Beni bu projeleri nasıl sunduğunuz, kitapçığınızda parti logosu olup olmaması ya Allahın izniyle yerine umarım demeniz hiç ilgilendirmiyor. Olmayacak duaya amin dedirtip oy toplama zihniyetinin 2014 yılında devam ettirilmeye çalışılması hala eski seçmen zannedilmek gücüme gidiyor.

 

26 Şubat 2014 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Genç bilim insanı ailesi olmak
Geleceğin bilim yıldızları
Mavi mavi kullanıldık!
İzmir'e Destek
Otobüsler Arapsaçı!
Spora Ağıt
Ne Olacak Bu Kordon'un Hali?
Al Gülüm Ver Gülüm!
Seçmene Yüklenmeyin Kardeşim!
Kapa..Aça..Kapa..
Gündeme Dair Bir İki Şey
Siyasi Nezaket...
Dedim, dedi...
Yattık kalktık hooop liste değişmiş
Seçmeni tanımak...
İpe un sermek= Okul ödevi
Seçim havası
Sadede gelelim!
EXPO'nun kayıp ruhu
Tüm sorunlar örtüldü (mü?)
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir