30 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Nurhayat Talay

Seçmene Yüklenmeyin Kardeşim!

 

Dostlar nasıl bir seçimdi bu böyle. Yemin ederim şokunu bir haftada ancak atabildim. Düşünüyorum, okumaya çalışıyorum ıııh okumak ne mümkün. bana öğretilen alfabe yeterli gelmedi. Kim? Kime? Neden? oy verdi, bilen beri gelsin.
seçmene yüklenmek en kolayı. Düşen çocuğunu döven anne-babalar gibiyiz. Niye oy verdin bunlara? diyor tüm taraflar. Ayıp di mi? Kime isterse oy verir. Demek ki sen onun oyunu almayı becerememişsin. İyi anlatsaydın, iyi konuşsaydın, belgeleri bir başkası benim yerime versin diye bekleyeceğine sen verseydin. Ortaya konulanların hiçbirini bilmediğimizi mi sanıyorsunuz. Baştan beri bilinen, hissedilenleri çıkardılar, sürpriz var mı?
Tapeler,videolar, ses kayıtları, skandallar,şaibeler, açıklarsam görürsün ve daha nice bel altı tehditlerle seçime gittik. Kendi fikrimce, dilimin döndüğü, beynimin aldığınca demem o ki;  Seçmen ise huzur, güven ve istikrar olsun da gerisini boşverin gardaşım dedi sanırım. Sanırım diyorum vallahi emin değilim. Benim alfabemle böyle okundu sanırsam. 
Seçmene öyle yüklenmeyin kardeşim. Oy alamadıysanız kendinize sorun. Çekin, müstahaksınız.. Çok ayıp bir söylem. senin görevin anlatmaktı beceremediysen kendini suçla. Benim gariban Bakkal Mehmet efendim, emekli Ayşe teyzem ne bilsin bu tapeleri, videoları. İnterneti mi var, evinde bilgisayarı mı var. Onun en fazla renkli resim çeken, oyun konsolu bulunan bilgisayarı vardır. 
Şimdi bir sosyal medya çılgınlığı var ya herkes her şeyi herkesin bildiği gibi bir yanlış izlenime kapılıyor. Oysa ki bir grup insan kendi içinde konuşuyor, yazışıyor, espriler patlatıyor, mizahların mizahını attırıyor. Ama kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz onu bilmiyor. Sosyal medyada orta çağın sınıfsal ayrışımları var. herkes kendi sosyal grubu içinde. Ortak arkadaş sayısına bakarak birbirini ekliyor. Ortak arkadaşımız yoksa bu bizden değildir diyerek grupları, sınıfları, sanal feodaliteyi belirliyor.
Seçim öncesi İzmir'de AKP bir miting yaptı. Bence iktidarı ile muhalefeti ile burada yapılan rezillikler siyasi tarihin en kirli sayfaları olarak geçecek. Kalabalık toplamaymış, sen de toplamıyor musun? Midyeleri kabukları ile yemişler? Peki sen niye nasıl yenileceğini göstermedin. Bilmemek ayıp mı? Daha önce midye yememek suç mu? midye yiyenle yemeyeni birbirinden ayırmak ayıp değil mi? Bu kime ne yarar getirir.
Peki, midye yemeyi bilmeyen, Alsancak sokaklarında kaybolan gavur tohumu diyerek bu bayrağı yüzyıllarca Balkanlar'da dalgalandıranlara hakaret etme hakkını nereden buluyor. Ayıp değil mi? İzmir kadınına fahişe yaftasını nasıl yapıştırırsın? Hiç utanman sıkılman yok mudur senin. senin anana, bacına, kızına böyle hitap edilse ne hissedersin?
Bu seçim bitip tükenmez itirazları ile da tarihe geçecek tabii. Kardeşim senin elin armut mu topluyordu, aklın neredeydi? Senin teşkilatın nerdeydi ? AKP ve MHP son derece dinamik genç sandık görevlileri ile hizmet verirken, CHP çoğu emekli ve yaşlı sandık görevlileri ile seçimdeydi. Sandıkları daha gün ortasında terk etti çoğu. Ardından da seçim sonuçlarına itirazlar, oy vermeyen seçmeni suçlayacağına sen git de kendi örgütünü toparla demezler mi adama?
Yaza yaza yaz geldi, çarşıya kiraz geldi diyerek virgülü koyuyorum. Bu konuda daha yazacak çok ama çok şey var...

 

 

07 Nisan 2014 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Genç bilim insanı ailesi olmak
Geleceğin bilim yıldızları
Mavi mavi kullanıldık!
İzmir'e Destek
Otobüsler Arapsaçı!
Spora Ağıt
Ne Olacak Bu Kordon'un Hali?
Al Gülüm Ver Gülüm!
Seçmene Yüklenmeyin Kardeşim!
Kapa..Aça..Kapa..
Gündeme Dair Bir İki Şey
Siyasi Nezaket...
Dedim, dedi...
Yattık kalktık hooop liste değişmiş
Seçmeni tanımak...
İpe un sermek= Okul ödevi
Seçim havası
Sadede gelelim!
EXPO'nun kayıp ruhu
Tüm sorunlar örtüldü (mü?)
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir