30 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Nurhayat Talay

Yattık kalktık hooop liste değişmiş

 

CHP İzmir'de boş ilçelerin adaylarını açıkladı ama kızılca kıyamet koptu. Benim parti rozetim yoktur. Canım kime isterse ona oy veririm. Ancak, CHP ve İzmir çok önemli ikililer. O yüzden de adayları diğer partilerden daha büyük önem taşıyor. Pazar günü listeler havada uçuşuyor, Aziz Kocaoğlu'nun ultümatomları yeri göğü sallıyor, ardından ortalık duruluyor, yatıyoruz, sabah kalkıyoruz hooop listeler değişmiş yine.

Listenin Pazartesi günü PM'den geldiği son hali şöyle:

Aliağa – Barış Eroğlu, Balçova – Mehmet Ali Çalkaya, Bayındır - Ufuk Sesli, Bayraklı – Hasan Karabağ
Bornova – Olgun Atila, Buca - Levent Piriştina, Çeşme – Muhittin Dalgıç, Çiğli – Hasan Arslan, Dikili - Mustafa Tosun, Gaziemir – Halil İbrahim Şenol, Karaburun - Ahmet Çakır, Karşıyaka – Hüseyin Mutlu Akpınar
Karabağlar – Muhittin Selvitopu, Kiraz – Ercan Ekici, Konak – Sema Pekdaş, Menderes - Ahmet Pala
Narlıdere – Abdül Batur, Urla – Sibel Uyar

Bornova'da bir değişiklik var, bunca zamandır son derece düzgün, güzel ve başarılı çalışmalar yapmış Kamil Oktay Sındır neden liste dışı bırakıldı. Olgun Atila'ya başarılar dilerim belki daha da başarılı olacaktır ama Sındır'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

Siyasetin babadan oğula, kocadan kadına geçmediğine inananlardanım. Umarım Ahmet Priştina'nın oğlu Levent Priştinabeni haksız çıkarır.

Hüseyin Mutlu Akpınar Konak'ta aday iken son dakika golü ile Karşıyaka semalarında görüldü. Karşıyaka ilginç bir yerdir, böyle tepeden aşağıya bırakılmış adaya sıcak bakacak mıdır? Karşıyaka bu ülkenin siyasi tarihinde bile rol oynamış farklı, özel, benzersiz bir siyasi yapıya sahip ilçedir, isterlerse içinden 40 tane daha ilçe çıkarsınlar farkını her seçimde ortaya koymuştur. Bence bu çok ama çok yanlış bir karar oldu.

Gelelim Konak'a yani en çok tartışılan ilçeye Baro Başkanı Sema Pekdaş aday gösteriliyor. Sema Pekdaş'ın Atatürk ile ilgili söylemleri nedeniyle benim gözümdeki yeri belli. Ancak Konak'ta herkes ayağa kalkmışken CHP bunu nasıl yapabildi? Hele hele Hakan Tartan gibi her konuda başarılı ve mükemmel bir belediye başkanının ardından Sema Pekdaş'ı nasıl aday gösterebilirler. Bunca hizmet, yenilik ve başarıya imza atmış Hakan Tartan'ı ikna ederek tekrar Konak'a aday göstermeleri gerekirdi. Sema Pekdaş üzerinde bu kadar ısrar ve pazarlık edilmesinin sebebi nedir?

CHP İzmir'in kalesi diyenlere bakın her seçimde öyle olmuyor mu diyecekler. Bu liste ile paramparça bir meclis görürsünüz büyükşehirde. İzmir'in çantada keklik olmadığını, odunu bile koysak seçilir mantığının olamayacağını artık görmeliler. Atı alan İzmir'i geçerken görürüz o zaman sadece İzmir değil demokrasinin son kalesi kaybeder ne yazık ki.

Ben İzmir'e daha Atatürkçü, daha çağdaş, daha iyi ve kaliteli bir CHP listesi yakıştırırdım. Açıkçası hayal kırıklığına uğradım. 

10 Şubat 2014 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 1 ) + Yorum Yaz
Karşıayakalı
Nurhayat hanım çok haklısınız, özellikle karşıyaka ve konak çok ama çok yanlış kararlar verildi. Fakat yapacak birşeyimiz yok. Kocaoğlu gereken cevabı 30 martta alacak, onun istediği adaylar da seçilmeyecek.
 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Genç bilim insanı ailesi olmak
Geleceğin bilim yıldızları
Mavi mavi kullanıldık!
İzmir'e Destek
Otobüsler Arapsaçı!
Spora Ağıt
Ne Olacak Bu Kordon'un Hali?
Al Gülüm Ver Gülüm!
Seçmene Yüklenmeyin Kardeşim!
Kapa..Aça..Kapa..
Gündeme Dair Bir İki Şey
Siyasi Nezaket...
Dedim, dedi...
Yattık kalktık hooop liste değişmiş
Seçmeni tanımak...
İpe un sermek= Okul ödevi
Seçim havası
Sadede gelelim!
EXPO'nun kayıp ruhu
Tüm sorunlar örtüldü (mü?)
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir