1 Mayıs 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Nurhayat Talay

Siyasi Nezaket...

 

Siyasi nezaket..Bizim memlekette içi boş bir kavramdır ama siyaset biliminde geniş yer bulur. Bizde siyasetle nezaket bir arada zaten olmaz. Siyaset tarihimizde İsmet İnönü, Celal Bayar, Erdal İnönü, İhsan Sabri Çağlayangil, Turan Feyzioğlu ilk aklıma gelen siyaset terbiyesi görmüş, siyasi nezaketten nasibini almış isimlerdi. Tabii o köprülerin altından çok sular geçip eski camlar bardak oldu.
Yerel seçime gün sayarken bu konuya niye girdim? Efendim birçok insan yerel seçimler için ilçe ve büyük şehirlere başkan olabilmek, belediye meclislerinde yer alabilmek için aday adayı oldular. Bu insanların bazıları işlerini, güçlerini, memuriyetlerini, dernek, oda yönetimlerindeki görevlerini bıraktılar. Aday adayıyız dediler,göğüslerinde rozetini taşıdıkları siyasi partilere başvurdular. Partinin belirlediği ücreti yatırdılar. 
Siyasi partiler kimi isterse aday gösterir. Öyle ön seçim falan hak getire bizde. Zaten ilçe başkanları aylar öncesinden eşi dostu delege yaptığından ön seçimin de suyu baştan çıkmıştır. Ön seçimden çıkacak isimler de bellidir aslında. Neyse sonunda adaylar açıklanır yola devam edilir.
Peki aday adaylığından, adaylığa uzanan yolda yaya kalanlara ne olur. Hiç bir şey. Kimse yüzlerine bakmaz. Yaptıkları masraf, harcadıkları emekle kala kalırlar. Bakın CHP'den aday adayı olup hiç bir gerekçe gösterilmeden aday olamayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan DSP'den Konak Belediye Başkan Adayı olmadan önce ne kadar haklı, ne kadar isabetli bir soru soruyor, "Neden?" DSP adaylığından önce bekliyor bir Allah kulu da çıkıp seni kaşının altında gözün vardı ondan aday göstermedik desin, hatası neyse bilsin değil mi? Bir dönem başkanlık yapmış, yaptığı hizmetler, etkinlikler, çalışmalar Konak'ta çığır açmış, halk ayakta alkışlamış ama senin gözüne neden giremediğini bilmek hakkı değil mi?
BVu kadar aday adayına partilerden bir yetkili ağız iki satır mail, SMS, telefon ya da mektup gönderemez mi? Kardeşim, sen zahmet edip aday olmuşsun ama şu nedenle seni tercih etmedik. Adam bu yola baş koyduysa ve düzelteceği bir şeyse bir daha ki sefere öyle aday adayı olur. Ya da benim hatam da buymuş der. O kadar emek, masraf için iki kelam lafı hak etmiyor mu? Nerede kaldı sizin siyasi nezaketiniz? Siyasete soğuk bakış cart curt işte bunun en güzel nedeni, siz aday adayını böyle yok sayar, bir kırık tırnak kadar değer vermezseniz adam gibi aday adaylarını mumla ararsınız tabii.

 

 

24 Şubat 2014 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Genç bilim insanı ailesi olmak
Geleceğin bilim yıldızları
Mavi mavi kullanıldık!
İzmir'e Destek
Otobüsler Arapsaçı!
Spora Ağıt
Ne Olacak Bu Kordon'un Hali?
Al Gülüm Ver Gülüm!
Seçmene Yüklenmeyin Kardeşim!
Kapa..Aça..Kapa..
Gündeme Dair Bir İki Şey
Siyasi Nezaket...
Dedim, dedi...
Yattık kalktık hooop liste değişmiş
Seçmeni tanımak...
İpe un sermek= Okul ödevi
Seçim havası
Sadede gelelim!
EXPO'nun kayıp ruhu
Tüm sorunlar örtüldü (mü?)
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir