3 Mayıs 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Ünal Tümin

Esin Özgener'i Anmak ve Onu Anlamak!

     

  • İnsanlar yaşarken de anılmalıdır...
  • Söylenmesi bile çok anlamlı; hele bu düşünceyi fiiliyata geçirmek ise çok, ama çok büyük kadirşinaslıktır. Zaten doğru olanı da budur. İnsanlar öldükten sonra yapılan anma törenleri tabi ki toplumun bir değerlendirme duygusunun sonucudur. Bizim toplumumuzun geçmişine saygısı ve düzenlediği törenlerin ardı arkası bitmez...
  • Her iki anma törenine geçtiğimiz hafta içinden sıcağı sıcağına şu örnekleri vermek mümkün....
  • TÜFAD, yani Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin düzenlediği seminere Altay'ın yaşayan efsane futbolcusu Kazım Yıldız'ın adını vermesi nasıl alkışlandı ise, yine Altay'ın efsane Başkanı Mazhar Zorlu'nun kabri başında yad edilmesi o kadar takdir topladı. Ben iki anma gününde bulunduğum ve de bir-iki kelam ettiğim için inanın çok huzur buldum.
  • Şimdi içinde bulunduğumuz hafta da, böyle duygu yüklü anmalara gebe olacak. Bugün (21 Mayıs Çarşamba)  Altay'ın efsane Başkanlarından Esin Özgener' i Bornova Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenecek "6. Halı Saha Futbol Turnuvası" nın ödül töreni içinde anacağız. Turnuva düzenleyicilerinden Futbol Hakemi Faik Köksal kardeşimin kendisi kadar sevdiğim kardeşi Erkan Köksal' la özel olarak gönderdiği davetiye beni bu yazıyı kaleme almaya zorladı.
  • Hemen açıklamalıyım; Esin Özgener yalnız Altay için değil, tüm İzmir futbolu ve de Tenisi için çok değerli bir isim olarak dün olduğu kadar bugün ve yarınlarda da anılacaktır. Esin  Özgener İzmir Tenisinin önemli bir ismi ve de benimdeğerli bir dostumdu. Altay yönetimlerinin ve de kongrelerinin birleştirici isimlerinden biri olarak bilinir. Tıpkı Mazhar Zorlu, Rıdvan Burteçin, Hayri Yorgancıoğlu, Hanri Benasüz, Erdoğan Tözge, Ali Mütevellioğlu, Prof. Dr. Orhan Cura dostlarım gibi...
  • Esin Özgener tek yönlü değil, çok yönlü, çok renkli bir kişiliğe sahip olarak da bilinir. O aynı zamanda İzmir' in renkli simalarından ve Türkiye' nin "asfalt Osman" diye tanıdığı efsane Belediye Başkanlarından rahmetli Osman Kibar' ın damadı ve de Altaylı Başkanlardan ve de Futbol  Federasyonu Başkanlarından Mahmut Özgener'in de babasıdır.  
  • Yukarıda adlarını saydığım spor yöneticileri İzmir'in "futol renkleri" dir. Başta Mazhar Zorlu, Kordonboyu' ndaki Bergama Restoran'ında özel olarak açtığı "Dostlar Grubu" nda Altay'ı, Göztepe'si, Karşıyaka'sı, Altınordu'su, İzmirspor'u  ile her maç sonrası rakip yöneticileri bir araya gelerek dostluk şarkıları söylerlerdi. İşte bu gecede anılan Esin Özgener, Altay Başkanı iken, kardeşi Elhan Özgener de ezeli rakipleri Göztepe'nin Genel kaptanı idi. Dolayısı ile bir Altay- Göztepe ezeli rekabet maçından sonra Altay' ın yöneticileri, Göztepe'nin futbol adamları Zeki Çırpıcı, Ahmet Sevil, Haşmet Uslu, Adnan Süvari ile bir araya gelecek kadar Türk Futboluna hizmet etmişlerdir.
  • Ben değerli dostum rahmetli Esin Özgener için düzenlenen geceye giderken kafamda işte bu duyguları taşıyorum.
  • Altay Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Eren Gevgeli ile Doğan Gazetecilik Bölge Başkanı Bülent Zarif imzalı davetiyenin altında bu geceye katkısı olan Bornova Belediyesi, İzmir'i Sevenler Platformu ile Vizyon Spor Kompleksi yöneticilerini de kutluyorum.
  • Evet İnsanları yaşarken de, öldükten sonra da anmak ,hepimizin borcu olsa gerek...
21 Mayıs 2014 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Nevzuhur gazeteci
Önce kendinize yardım edin ki
Bir İstanbul Masalı
Hayat devam ediyor
Paşalılar ve Baltacılar
Mirasçılar...
Ortada kuyu var yandan geç!
İzmir'in en yüksek binasında şiddete hayır sesleri...
Dumlupınar Denizaltısı'ndaki gibi ölümü bekleyen madenciler
"Tanrı sıvısı" zeytinyağı ve Akhisar Hasat Şenliği
Akhisar'ın Zeytin Şöleni Hayırlı Bereketli Olsun
Kandil-İmralı Trafiği ve Ege'nin Zeytinleri
Boşvermişliğe Paydos!
Bel Fıtığı Bu, Ne Valiyi, Ne Yazarı Dinliyor
TSYD'nin Adam Gibi Adamı Sungur'un Ardından
Öykülerin İzinde Smyra'dan İzmir'e
TÜFAD İzmir Şubesi ve Şaban Acarbay
Alasya'nın Kamerasında Kalan Fotoğraflar!
Esin Özgener'i Anmak ve Onu Anlamak!
Bir Avuç Kömür İçin Tükenen Ömürler
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir